Ett annat ord för "blandbarn"?

Vad vill vi som har två föräldrar från olika kulturer kalla oss, med ett ord? I vissas öron låter ordet "blandbarn" illa då det syftar till något som har med "blandras" att göra. Eller skulle man kunna säga att det är en slags förkortning av "blandkulturell"? "Halv" som i "halvsvensk" förminskar, måttar, delar upp oss. Har ni några andra förslag?

det går bättre att säga dubbel nu

Jag vill bara skriva och hälsa att jag blivit mycket bättre och att det går mycket lättare att säga dubbel nu efter ett tag. Jag har vant mig av att säga att jag är två halva personer och det känns riktigt bra! Nu säger jag i princip alltid att jag är filippin och svensk (i bokstavsordning för att undvika inbördes rangordning). q:o)


Inlägget postades 2009-03-17 av Svaddan

Multikultibarn är det finaste jag kan komma på! Mycket mer än halv!


Inlägget postades 2009-02-15 av Mellanmamma

elisabth: ordet "mellano" är bara vår förkortning av "mellanförskapare". Visst är det bra! Angående orden; jag förstår din tanke. På ett sätt vill man inte behöva kalla sig för något enda ord, det kan kännas överflödigt. Men man måste liksom hitta ett ord iallafall, för att använda i diskussioner om en specifik erfarenhet. "Mellano" är bra, men är vidare i sin betydelse.


Inlägget postades 2009-01-07 av Admellano

min japan/spanska arbetskamrat berättade att hennes pappa inte tyckte om när hon kallade sig själv halv utan insisterade på att hon var dubbel! det tyckte jag var grymt, det känns mycket bättre! det är en dålig vana att kalla sig själv halv, jag försöker vänja mig av med det genom att t.ex. säga att jag är filippin och svensk (varken mer eller mindre) men det är svårt


Inlägget postades 2009-01-07 av Svaddan

Mellano

Jag har själv inte två föräldrar från olika kulturer men tycker ändå att diskussionen är intressant. Tänkte lite grann och kom fram till att det kanske är bäst om man inte sade någonting? Varför är det så viktigt att ha ett ord som definierar vad du är? För mig är det en verklig lättnad att jag kan känna att jag tillhör detta mellanskap. Fast det är å andra sidan bara en kort liten flykt. Att man ger exempelvis "blandbarn" en annan beteckning gör egentligen ingen skillnad, tror jag. (Förresten så är väl mellano ett jätte bra ord? Vad betyder det, ni som vet?)


Inlägget postades 2008-12-26 av elisabth